Abyste to stále nemusely dohledávat, rozhodla jsem se dát je všechny hezky pohromadě do článku na blogu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovoce při těhotenské cukrovce smíte, avšak velmi omezeně. Pouze 1x denně ideálně na dopolední svačinku. A samozřejmě ho nemůžete jíst jen tak samotné, ale vždy s nějakou „brzdou“ (tuk a bílkovina).
Při výběru ovocné svačinky berte v potaz jak množství sacharidů, tak i glykemický index! ![]()
Čím je ovoce zralejší, tím má vyšší glykemický index.
Například nezralý banán obsahuje téměř všechny sacharidy ve formě škrobu a má nízký glykemický index. Čím je banán zralejší, tím se tyto škroby mění na jednoduché cukry, a tím se zvyšuje jeho glykemický index.
Tepelnou úpravou ovoce se také zvyšuje glykemický index.
Pečlivě si ovoce na svačinku vybírejte i s ohledem na roční období (jahody v zimě nebudou jen plné vitamínů, ale také chemie).

Jsem průvodkyní nízkosacharidovou stravou. Více o mně si můžete přečíst v mém příběhu. Jsem autorkou online kurzu HRAVĚ NÍZKOSACHARIDOVĚ a e-booků Má 3 (NE)sladká těhotenství, 3+1 OSVĚDČENÝCH TIPŮ, JAK UDRŽET GLYKÉMII NA UZDĚ, Velikonoce s GDM, Můžu vůbec jet na dovolenou???, Užijte si Vánoce i s těhotenskou cukrovkou, Afirmace pro lepší zvládnutí těhotenské cukrovky, zapisovacího deníku Mé (NE)sladké těhotenství, e-kuchařky Každodenní recepty nejen při těhotenské cukrovce a e-booku 3 klíče ke zvládnutí těhotenské cukrovky.

